Undslippa fönetsrrenovering

Nog för att Ernst kan få det mesta att se ut som en alldeles underbar process av kreativitet och pyssel så finns det gränser för hur mycket man orkar med. Detta kommer från en som älskar pyssel och DIY och som dessutom är relativt händig. Det är våra fönster som är på tapeten just nu. Ska man behålla de gamla och renovera dem? Eller ska man investera i nya, underhållsfria fönster som man aldrig någonsin kommer att behöva renovera?

Satsar nog på nya fönster

Nya fönster har många fördelar medan de gamla egentligen bara har en enda - och det är att de är just gamla. Det finns en oemotståndlig charm med gamla fönster och det kan nog de flesta av er hålla med om, va?

För vår del lutar det nog ändå åt att skaffa nya, underhållsfria fönster och det är inte bara det faktum att jag vill slippa renovera de gamla som spelar in i beslutet. Nya fönster är energisnåla och miljövänliga och när investeringen väl är gjord så kan man njuta av ett liv fritt från fönsterproblem.

Jag har googlat runt lite och lutar åt att anlita Westcoast Windows för fönsterbytet. Deras underhållsfria fönster är inte gjorda av PVC utan aluminium och dessutom har de en inre ram av trä så att man får en mysigt och varm känsla inomhus. Glasen väljer man tydligen separat efter behov och önskemål. Att man kan få fönster både av standardmått och specialmått är bra för vi har några lite udda fönster här hemma.

2 Nov 2016