Jordfelsbrytaren löser ut

Elen är något man verkligen tar för givet, det märker man egentligen bara när det krånglar eller hur? Som för mig härom veckan då jordfelsbrytaren hela tiden slog ifrån. Första gången så återställde jag den, precis som man ska göra, men efter tre gånger så började jag fundera på om det var något som var fel på riktigt. Jag ringde en jourelektriker för att prata om min elcentral. Den första frågan "Vad gjorde du när brytaren löste ut?" var rätt rimlig men det enda jag vet är att jag var i köket och gjorde något. 

Felsökning fortsatte

De bad mig dra ut alla kontakter i köket och sedan återställa brytaren. Om den stannade kvar så skulle jag sedan sätta i dem igen - en efter en - och när brytaren löser ut igen så vet man vilken apparat eller kontakt som är felaktig. 

Det var min mikrovågsugn! Så fort jag satte i sladden så blev det mörkt. Jag testade att byta kontakt och det blev samma sak. Så skönt att kunna få hjälp över telefon och slippa byta elcentral säger jag! Nu är min mikro slängd på återvinningscentralen och skam vet om jag skaffar en ny. Ett par dagar utan en mikro har visat att jag klarar mig utan den. 

Däremot så visade ett par minuter strömavbrott att jag är extremt beroende av elen i mitt liv. Man borde kanske försöka sig på lite mer primitiv matlagning för vem vet hur framtiden ser ut?!?

4 Jun 2023