Smidigt använda ryggborste och duschborste

Något som är bra att ha, både före och under duschning, det är dels en duschborste, dels en ryggborste. Fördelen med en ryggborste är att du lättare kan nå att skrubba din rygg när du ska tvätta dig. En duschborste kan användas för att skrubba resten av kroppen med. Dock är det bättre att torrborsta dig med den före du duschar. Det sätter nämligen fart på din blodcirkulation. Det gör att du får en renare och klarare hud, samt att du även kan bekämpa celluliter och ojämn hud. Det är även bra att torrborsta för att stötta kroppens naturliga hälsa och utrensningsprocess genom lymfsystemet.

Så använder du duschborsten rätt

Borsta huden minst fem minuter, gärna 10, för att få fart på cirkulationen ordentligt. Det räcker alltså inte bara att ta ett par svep med den!

Se till att du alltid börjar nedifrån och arbeta dig uppåt med cirkulära rörelser med ett lätt tryck. Börja med att borsta fötterna (både fram och baksida) och arbeta dig sedan vidare upp mot anklarna, vaderna och runt hela benen upp till ljumskarna. Sedan fortsätter du med händer och armar upp till armhålorna. Avsluta med rumpan, ryggen (det du når) och magen, fortfarande med cirkulära rörelser och medsols upp mot hjärtat. För ryggen kan du använda din ryggborste om du vill!

 En god rutin är att använda din duschborste och torrborsta kroppen på morgonen. Använd dig även av den i duschen om du vill tillsammans med din ryggborste.

12 Nov 2021