Så får du rosorna att stå längre

En mycket populär snittblomma, det är ju rosen. Denna blomma kan du få att stå länge, genom att ge den lite extra kärlek och omtanke. Om du vill ha rosor som håller extra länge, så är ett alternativ att satsa på så kallade evighetsrosor. Blossomia har ett stort sortiment av evighetsrosor.

För vanliga rosor, så har jag lite bra tips.

Först och främst, se till att välja bra rosor! Välj dem som är på väg att slå ut. Rosor med hårda knoppar kan ha svårt att slå ut, speciellt under vinterhalvåret.

När du kommer hem så är det bra att ge dem en ny snittyta, det på stjälkarna. Använd en vass kniv och gör ett långt diagonalt snitt utan att klämma ihop stjälken.

Fler bra tips

När du ska ställa dina rosor i en vas, se till att denna vasen är ren! Det är så att bakterier annars kan  förkorta rosornas livslängd. Se även till att ta bort  blad som hamnar under vattenytan för att undvika att bakterier frodas i vattnet. Du bör även se till att ha kallt vatten i vasen. Förr sa man att rosor skulle ha varmt vatten, men nya rön säger att det är bra bättre med kallt vatten. Se sedan till att varje dag fylla på med nytt, kallt vatten. 

Du bör även se till att placera din vas med rosor på ett bra ställe. De bör inte utsättas för drag, värme eller direkt sol. Det bästa är att placera dem där det är svalt och lite skuggigt. Sedan är det bra om du har möjlighet att ställa dem i kylen eller i källaren över natten.

11 Mar 2022