Låt inte taket börja läcka

Allt för många har ingen aning om hur deras tak mår innan det börjar komma regn genom taket och då är det faktiskt redan för sent! Innan dropparna börjar komma in i huset så har vattnet redan ställt till med en hel del problem som du inte ser innan du rent fysiskt börjar lyfta på ditt befintliga tak. Då kan det också bli rätt dyrt att laga med tanke på de fuktskador som kan ha uppstått. 

Tre tips för ett friskt tak

Jag pratade med en takläggare i Eskilstuna och han gav mig några bra tips. Dessa har jag nu på egen hand kokat ner till tre bra tips som gör att ditt tak inte börjar läcka. 

  • Inspektera taket: Två gånger om året bör du kontrollera ditt tak noggrant. På hösten inför vintern så du vet att snön inte tränger in är en gång. Den andra är på våren för snö kan flytta på takpannor eller till och med spräcka konstruktionen om det blir för tungt. 
  • Byt ut trasiga delar snabbt: Om du ser att ditt tak har en skada - fixa det omedelbart! Byt ut takpannan eller täta ditt plåttak innan vattnet för göra skada. 
  • Be en expert kolla: En gång vart femte år bör du låta en takexpert göra en översyn. Det är ofta gratis och de kan sedan ge en offert på det som behöver fixas, eller tala om att ditt tak mår bra. 

 

15 Apr 2022