Hänga upp tavlor på bra sätt

Att ha tavlor, fotografier och andra bilder på väggarna är inte fel. Det gör att du får ett hem som är mer ombonat och trevligt. Det spelar ingen roll om du föredrar tavlor med text eller vill ha svartvita bilder eller om du helst har sprakande färger. Kanske du själv målar, eller fotograferar och vill hänga upp dessa på ett bra sätt? Det är bra att lägga ner lite tid på att hänga upp dina tavlor. Gärna planera hur de ska sitta, innan du börjar spika i väggarna.

Häng upp tavlor som ett proffs

Hur du ska sätta tavlorna, det är upp till dig. De kan sitta ensamma, två och två eller så satsar du på en tavelvägg med en grupp av tavlor.

Är det så att du vill att tavlorna ska hänga på rad, se då till att ta fram en gemensam mittlinje. Den bör vara 1,2-1,4 meter upp på väggen, det vill säga strax över mitten beroende på rummets takhöjd.

Är det däremot så att du ska hänga två tavlor under varandra, så ska den största vara överst. Du kan välja att ha dem kant i kant, eller raka linjer. 

Är det så att du vill hänga upp flera tavlor som i en grupp. Lägg då ut alla på golvet i den ordning du vill de ska sitta på väggen för att se om det ser bra ut. 

Det går även gruppera dina tavlor olika, antingen sammma avstånd mellan alla ramar, eller ha det som ett kollage. 

15 Sep 2020