Funderingar på flytt

Snart går kanske flyttlasset...

Ju äldre man blir, desto svårare ter sig tanken på att packa ihop sitt hem, sitt bohag och ge sig iväg för en nystart någon annanstans - särskilt om man inte flyttat särskilt mycket i livet innan. Vissas barndomar var präglade av en massa flyttar medan andra levde i samma hus under hela sin uppväxt. Det ger helt klar olika utgångspunkt för det här med hur man ser på en flytt.

Sugen på sydligare breddgrader

Jag personligen gillar på ett sätt att flytta, det är lite som en chans till något nytt, vilket är spännande. Man jag har cokså blivit bekäm av mig med åren, och lite trygghetsjunkie, det får erkännas. Just nu går ändå tankarna i flyttvarv för jag har nära och kära nere i Malmö och är allmänt nyfiken på denna stad så nära till Danmark och resten av Europa. Jag har varit mycket i Malmö och trivs verkligen, men det är ändå ett stort steg.

Jag har nu i alla fall tagit kontakt med en fastighetsmäklare i Malmö - BoDirekt - och satt lite fart på karusellen. Det jag gillar med BoDirekt är att man bland annat kan titta på deras objekt utan en massa strul. Det är rättfram alltihop. Inget är ju skrivet i sten förrän man sätter sin underskrift någonstans, så det är inte hela världen, än. Men det känns som att jag är redo att testa vingarna på nytt, utforska nya delar av landet och lära känna nya rutiner.

26 Sep 2016