Dags för en rejäl storstädning

Nu när våren äntligen har kommit med sin fulla kraft och soliga dagar så får jag så mycket energi. Tur är ju det, eftersom att det är nu man ser vad vintern har gjort med hemmet. Fönstren skulle verkligen må bra av att putsas, det gör solen som lyser in i dem mig mycket medveten om! Sen finns det en hel del annat att göra. Det är inte fel att göra en storstädning ett par gånger om året. Nu vid våren är ett perfekt tillfälle. Det går ju anlita städfirma för det, läs mer här, eller så avsätter man en helg till att göra det själv.

Få in våren och sommaren

När jag gör min vårstädning/försommarstädning så brukar jag göra som så att städa undan alla vinterkläder. Sedan städa alla rum, riktigt noga, rensa ut och slänga saker, piska mattor samt hänga upp lite ljusare gardiner och nya dukar på borden. Fönsterputsning blir det med samt att jag brukar även passa på att rensa ur kyl och frys, samt göra rent dem och göra rent ugnen. Det är lite som en flyttstädning kan man säga, fast att man bor kvar. Det är inte fel att städa så pass ordentligt ett par gånger om året. Det underlättar alla kommande veckostädningar. 

Jag ska även ta och röja ute på altanen och passa på att olja in mina trämöbler tänkte jag. Det så att man kan börja sitta ute mer.

19 May 2021