Sugen på att göra om badrummet

Något jag länge har funderat på, det är att göra om mitt badrum och då menar jag rejält. Jag har då och då fixat lite smått, med egna DIY, men nu vill jag ta dit en rörmokare, lägga golvvärme, kakla om, in med nytt badkar och så vidare. En del kan man göra på egen hand, men en del av det måste man anlita hantverkare för. Men det kan vara värt det, för nu vill jag ha lite förändring här hemma. 

Besök av syster

Min syster och hennes tre barn var här förra helgen förresten, då märktes det att jag behöver göra om badrummet. Det var förövrigt en trevlig helg får jag lov att säga. Vi pysslade en hel del tillsammans, hennes barn älskar pyssel av olika slag. Min syster stod mest i köket och bakade till oss. Det var ju perfekt. Ett av hennes recept ska ni få här, på en god kaka, som smakade bara så bra!

Jordgubbskaka

4 st ägg
1.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1.5 l jordgubbar färska
1.5 l fruktjuice eller lag från konserverad frukt
7.5 dl vispgrädde

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla eller bröa en rund kakform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
Vispa äggen med sockret till ett fast äggpös, 4–5 minuter med elvisp. Sikta ner mjölet tillsammans med bakpulvret i pöset och vänd in det med en slickepott. (Vispa inte!) Fyll smeten i formen.
Sätt in kakan på galler på nedre falsen i ugnen och grädda 30–35 minuter. Prova med en sticka att den är färdig.
Ta ut kakan och låt den stå några minuter i formen innan den stjälps upp på galler och får kallna.
Fyllning: Skölj bären, skaka dem torra i en kökshandduk. Snoppa bären och halvera dem.
Dela tårtbottnen i två eller tre lager. Stänk varje lager på ena sidan med juice eller fruktlag.
Vispa grädden till fast skum.

Montering: Lägg en tårtbotten på ett kakfat. Stick in remsor av smörgåspapper som går att dra bort sedan tårtan är färdigmonterad, så att fatet hålls rent. Klicka 1/3 av grädden på bottnen och bred ut med slickepott eller stekspade. Lägg på 1/3 av jordgubbarna. Täck med nästa lager och upprepa samma procedur med grädde och bär tills alla tre lager ligger ovanpå varandra.
Garnera med en friskt grön myntakvist eller citronmeliss på toppen. Tårtan mår bra av att monteras några timmar före servering, låt den stå i kylskåpet tills serveringsdags.

 

28 Jun 2018